top of page

Kirjoitusharjoitus <3

Niin moni meistä haluaa oppia tuntemaan itsensä paremmin, kasvaa henkisesti ja kehittyä. Yksi tehokas tapa saavuttaa tämä on kirjoittaminen, ja muut rauhassa itsensä äärellä vietetyt hetken. Kirjoittamalla avaamme portin oman mielemme syvyyksiin, sielumme syövereihin ja annamme itsellemme mahdollisuuden tarkastella omia ajatuksiamme ja tunteitamme. Tarkasteletko niitä hellästi ja armollisesti?

Kirjoitustehtävät, joissa annetaan harjoitus ja vastataan kirjoittamalla "ajatuksenvirtaa" voivat syventää itsetuntemusta ja auttaa meitä löytämään omat tarpeemme ja toiveemme, sekä samalla lisäämään tietoisuutta siitä, mitä elämässämme tapahtuu, ja mihin haluisit olla menossa.

Kirjoittaminen lisää itsetuntemusta, toimimalla ikään kuin peilinä, joka heijastaa sisäisen maailmamme meille. Se auttaa meitä tutkimaan omia ajatuksiamme, tunteitamme ja kokemuksiamme syvällisesti. Kun kirjoitamme, voimme pysähtyä ja antaa tilaa omille ajatuksillemme ja tunteillemme. Tämä prosessi voi paljastaa niitä asioita itsestämme, joita emme ehkä ole aikaisemmin huomanneet, ja parhaimmillaan lisää tätä kautta voimavaroja elämäämme.


Viisi tapaa, joilla kirjoittaminen lisää itsetuntemusta:


1.Tunteiden ilmaiseminen
Kirjoittaminen antaa sinulle turvallisen tavan ja paikan ilmaista tunteitasi. Kun kirjoitat tunteista avoimesti ja rehellisesti, voit oppia tuntemaan itseäsi paremmin. Tämä auttaa ymmärtämään, miksi tunnet tietyllä tavalla ja miten voit käsitellä näitä tunteita terveillä tavoilla. Kirjoittamallasi sivuilla sinä päätät, mistä tunteista kirjoitat, mitä kirjoitat ja kerrot - et tarvitse muiden hyväksyntää sille, mitä koet, mitä ajattelet tai mitä tunnet.

2. Oman tarinan kertominen
Kirjoittaminen mahdollistaa oman tarinan kertomisen. Kirjoita elämäsi tapahtumista, kokemuksista ja opeistasi. Tämä auttaa näkemään elämän kokonaisuutena ja ymmärtämään, miten eri tapahtumat ovat vaikuttaneet meihin.

3. Tarpeiden tunnistaminen
Kirjoittaminen auttaa tunnistamaan omat tarpeesi. Voit kirjoittaa ylös, mitkä asiat tekevät juuri sinut onnelliseksi, tyytyväiseksi ja lisäävät mielenrauhaa. Mitä asioita toivot lisää elämääsi? Mitä tekisit, jos saisit tehdä mitä vain ilman rajoituksia? Omien tarpeiden tunnistaminen auttaa tekemään parempia valintoja, asettamaan prioriteetit elämässä, ja pitämään itsestä niin paljon parempaa huolta. <3

4. Reflektointi ja oman elämän ohjaksissa pysyminen
Säännöllinen kirjoittaminen antaa mahdollisuuden reflektoida elämäämme- Voimme kysyä kirjoittaessa itseltämme kysymyksiä, kuten "Mikä minulle on todella tärkeää?" tai "Mitä haluan saavuttaa?" "Mitä tunnen juuri nyt?" Kirjoittaminen auttaa löytämään vastaukset näihin kysymyksiin.

5. Kiitollisuuden lisääminen
Kiitollisuuden aiheiden kirjoittaminen on tehokas tapa kasvattaa kiitollisuutta ja lisätä sitä elämässä. Joka ikisenä päivänä voimme kirjoittaa ylös asioita, joista olemme kiitollisia. Tämä auttaa paitsi näkemään positiivisia puolia elämässämme, myös vahvistaa kiitollisuuden tunnettamme. Rakkaus kasvaa rakkaudesta, hyvyys hyvyydestä ja kiitollisuus kiitollisuudesta.

Kirjoitusharjoituksia:


1. Kirjoita kirje nuoremmalle itsellesi: Aloita kirjoittamalla kirje nuoremmalle versiollesi. Voit valita tietyn ikävuoden tai elämäntapahtuman, joka oli merkittävä sinulle. Kirjoita kirje, jossa jaat viisauden ja neuvot, jotka haluaisit antaa nuoremmalle itsellesi. Kuinka lohduttaisit itseäsi? Kannustaisit itseäsi? Mitkä sanat olisit toivonut kuulevasi, muttet koskaan kuullut? Tämä tehtävä auttaa sinua tarkastelemaan, miten olet kasvanut ja kehittynyt vuosien varrella ja mikä on sinulle nyt tärkeää. Samalla se korjaa sielun säröjä - sä voit antaa sisäiselle lapsellesi näillä sanoilla sen, mitä olit joskus vailla. <3

2.Tulevaisuuden kirje: Kirjoita kirje itsellesi tulevaisuuteen. Siihen hetkeen, kun olet saavuttanut kaikki unelmasi ja tavoitteesi. Kirjoita kirje, jossa kuvailet mahdollisimman tarkasti elämääsi ja saavutuksiasi. Keskity siihen, mitä tunnet, mitä teet päivittäin ja mitkä ovat arvosi ja intohimosi. Anna tälle tehtävälle aikaa. Anna sanojen nousta sisimmästä. Tämä on vahva harjoitus selkeyttämään pitkän aikavälin toiveitasi ja tavoitteitasi.

2. Toiveiden luettelo ja rakkauden lista: Kirjoita lista sadasta asiasta, joita toivot elämältäsi. Älä pidä epäonnistumisen mahdollisuutta tai realistisuutta vaihtoehtoina. Kirjoita alas kaikki toiveesi, olivatpa ne miten pieniä tai suuria tahansa.
Toinen vahva harjoitus on kirjoittaa sadan kohdan lista asioista, joita rakastat. Rakkaus on elämän kantava voima ja tämän harjoituksen avulla suuntaat kohti oman maailmankaikkeutesi keskipistettä. <3

Inspiroivia kirjoitushetkiä itsesi äärellä. <3

Luo elämäsi. Rakastu kohtaloosi.







41 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page