top of page

Universaalit lait - kulje kohti unelmia ja luo elämä jota rakastat - Osa 1


Viimeaikoina mua on kiinnostanut valtavasti tavoitteisiin pääseminen, oman yritystoiminnan kasvattaminen, oman arjen luominen kauniiksi. Sellaisen elämän rakentaminen, jota aidosti rakastan. Elämän, joka tuntuu omannäköiseltä. Jossa rauha ja runsaus ovat läsnä. Elämän, josta ei tarvitse odotella viikonloppua. Kuunneltuani tuhottoman paljonpodcasteja teemoista, sekä luettuani paljon kirjallisuutta etsiessäni oppeja ja keinoja, parhaita käytäntöjä ( vahva suositus mm. Brian Tracy + Deepak Chopra -teoksille!), universaalit laita nousivat useassa paikassa esiin.

Mitkä ovat universaalit lait?


Kun puhutaan universaaleista laeista, puhutaan periaatteista, jotka ohjaavat elämäämme, halusimme tai emme. Ne ovat aina läsnä. Luonnonlakeja, joiden mukaan maailma toimii. Näiden universaalien lakien ymmärtäminen ja soveltaminen omassa elämässä voi tuoda syvää mielenrauhaa, täyttymystä - ja auttaa meitä rakentamaan unelmiemme elämän. Kokosin tähän blogiin yhteen Brian Tracyn + Deepak Choprahin vinkkejä universaalien lakien ottamisesta mukaan elämään.







1. Universaalit lait - Vetovoiman Laki: Ajatuksesi Muodostavat Todellisuutesi


Vetovoiman laki tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että vedät puoleesi sitä, mihin keskityt. Ajatuksesi ja tunteesi toimivat kuin magneetti, joka houkuttelee elämääsi samankaltaisia kokemuksia. Mieti siis, millaisia kokemuksia, ihmisiä ja asioita haluat vetää puoleesi? Jos keskityt hyvään, runsauteen, ja rakkauteen - vedät niitä lisää puoleesi. Jos taas annat huomiota negatiivisille ajatuksille, saatat huomata, että elämäsi täyttyy esteistä ja vaikeuksista. Sanotaan, että elämämme on heijastus sisimmästämme. Se, mitä ajattelet itsestäsi heijastuu ympärillesi -näetkö kauneutta, vai vikoja ja puutteita? Meidän ajatuksillamme on valtava voima rakentaa ja muokata. Ajatuksillamme on valtava voima elämäämme. Muistan, miten mun rakkain mummini joskus sanoi, että vaikka minkä tahansa muun voi viedä, omaa mieltä ei voi kukaan sulta viedä - ja siinä on elämän voima. Niin kauniisti sanottu opetus elämään. <3


Miten voit soveltaa tätä lakia? Kiinnitä huomiota siihen, mitä ajattelet ja tunnet päivittäin. Meditointi ja tietoisuusharjoitukset voivat auttaa sinua tiedostamaan ajatuksesi ja ohjaamaan ne kohti positiivista suuntaa. Muista, että positiivinen ajattelu ei tarkoita ongelmien kieltämistä, vaan keskittymistä ratkaisuihin ja siihen, mikä tuo sinulle iloa ja rauhaa. Se tarkoittaa myös tunteiden tuntemista, jotta ne eivät jää kroppaasi tukoksina. Vahvista ajatustesi ratoja kuuntelemalla, lukemalla tai kirjoittamalla affirmaatioita. Pidä kiitollisuuspäiväkirjaa. Visualisoi tulevaisuus, jossa elät. Huomaa hyvä toisissa ja itsessäsi. Osoita hyvää muille - tee rakkauden tekoja, jotka boostaavat hyviä ajatuksiasi ja positiivisuuden kehää. Yksi itselleni tärkeä keino tähän universaaliin lakiin liittyen on kirjoittaminen. Kirjoitan aamuisin ja iltaisin päivän ajatuksista, tunteista ja mietteistä. Kirjoittaminen tekee tietoiseksi ajatusten kehät ja polut. Auttaa jäsentelemään ja suuntaamaan ajatuksia taas sitä kohti, mitä haluat rakentaa ja vetää puoleesi.

2. Universaalit lait - Antamisen Laki: Saat Sen, Mitä Annat

Antaminen ja vastaanottaminen ovat aina tasapainossa elämässä. Luonto on neutraali. Se ei valitse puolia tai suosi ketään. Saat aina sen, mitä annat - ja parasta on, että on omissa käsissäsi päättää, mitä annat. Tämä universaali laki perustuu ajatukseen, että maailmankaikkeus toimii jatkuvassa energian vaihdossa. Kun annat toisille – olipa kyse sitten ajasta, rakkaudesta, rahasta tai tuesta – avaat oven vastaanottaa samalla mitalla. Antamisen ei kuitenkaan tule olla itsekkäästi motivoitua, vaan sen tulisi tulla sydämestä, aidosta halusta auttaa tai rikastuttaa toisen elämää. Yhtälailla, sen mitä annat omien unelmiesi, itsesi ja elämäsi eteen - myös saat tavalla tai toisella. Annatko aikaasi unelmien toteuttamiseen? Teetkö tekoja niiden eteen? Annatko aikaa omaan hyvinvointiisi? Saat sen, mitä annat. <3

Miten voit soveltaa tätä lakia? Pyri tekemään päivittäin jotain, mikä ilahduttaa toista ihmistä. Tämä voi olla ystävällinen sana, apu tarpeessa olevalle, huomioiminen ja läsnäolo. Huomaat, että mitä enemmän annat, sitä enemmän koet itsekin saavasi. Yhtälailla, mieti mitä energiaa annat ympärillesi? Onko se eteenpäinvievää ja turvaa & rauhaa rakentavaa? Motivoivaa? Anna tekoja unelmiesi eteen. Pienikin teko kohti tavoitteita on parempi, kuin ei tekoja. Anna aikaasi ja panosta sinulle tärkeisiin asioihin. Ja huomaat, miten se alkaa muuttamaan elämääsi.


3. Universaalit lait - Syyn ja Seurauksen Laki: Kaikella On Seurauksensa

Syyn ja seurauksen laki on yksi tärkeimmistä menestyksen periaatteista. Tämä laki muistuttaa meitä siitä, että kaikki tekomme, ajatuksemme ja päätöksemme tulevat seurauksien kanssa. Mikään elämässämme ei tapahdu sattumalta, vaan olemme itse vastuussa tilanteistamme. Tämä ei kuitenkaan tarkoita syyllistämistä, vaan päinvastoin, voimaannuttavaa oivallusta siitä, että voimme muuttaa elämämme suuntaa ihan koska tahansa.


Niität aina itse kylvämääsi satoa. Millaisia siemeniä tänään kylvät?

Miten voit soveltaa tätä lakia? Ole tietoinen valinnoistasi ja niiden mahdollisista seurauksista. Kun teet päätöksiä, mieti, vievätkö ne sinua kohti tavoitteitasi ja hyvinvointiasi vai kauemmas niistä. Voit myös tarkastella nykytilannettasi ja pohtia, millaiset valinnat ovat tuoneet sinut tähän pisteeseen – ja mitä voit tehdä toisin jatkossa. Jokaikinen päivä voit valita uudestaan. Voit alkaa kylvämään menestyksen, onnen ja rauhan siemeniä. Jokainen teko on mahdollisuus. <3 Se on ihana ajatus.


--- Kirjoitusharjoitus: Reflektoi & kirjoita vastauksia kysymyksiin: millaisia tekoja teet päivittäin? Vievätkö ne kohti unelmiasi, tai rakentavat elämää jota haluat? Entä millaisissa ajatuksissa vietät päiväsi? Listaa ylös kolme suurinta unelmaasi ja tavoitettasi. Tämän jälkeen kirjoita yksi asia, jonka voisit heti tehdä unelmiesi eteen - ja tee se. Kirjoita unelmaelämästäsi, ja sinusta tulevaisuudessa. Missä haluat olla? Mitä tehdä päivittäin? Millaista elämäsi on ja kenen kanssa sitä vietät? Missä asut? Millainen rahatilanteesi on? Mitä arkeesi kuuluu? Kirjoita niin tarkasti kuin voit. Kirjoita myös, millaisia ajatuksia ajattelet tuossa tilassa? Missä energiassa elät ja mistä käsin toimit?

20 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page